OVER ONS

Het team van Enting Films bestaat -naast Luc Enting- uit een goed ingewerkte groep freelancers die al verscheidene jaren succesvol samenwerken.

 

Dat betekent dat uw productie altijd door de handen van meerdere ervaren media-specialisten gaat die tijdens het project intensief samenwerken. Daarbij wordt elk aspect van de productie van meerdere kanten bekeken. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige kennis, expertise en ervaring en wordt uw film nooit een standaard product.

 

Dit teamwork kenmerkt zich verder door betrokkenheid, kennis van zaken, toewijding en passie voor het vak. De wensen van de klant en kwaliteit staat daarbij altijd voorop.

vogeltje met rups in snavel

 

 

Bij het ontwikkelen van concepten en de productie van films is het essentieel dat de natuur letterlijk en figuurlijk met respect wordt behandeld. Informatie moet accuraat en betrouwbaar zijn en bij het filmen wordt zorgvuldig met dieren en het landschap omgegaan. Verstoring van de natuurlijke gang van zaken wordt zoveel mogelijk vermeden.

MOGELIJKHEDEN

Wij produceren content voor bioscoop, televisie, commercials, internet, presentaties en lezingen, publicaties, en educatieve doeleinden. Vanwege onze flexibele organisatie kunnen wij ook voor kleinere producties tegen een redelijke vergoeding beelden leveren. Wel of niet gemonteerd, met of zonder vormgeving, wel of niet voorzien van muziek.

 

WERKWIJZE

Enting Films gelooft dat in samenwerking de mooiste resultaten schuilen. Wij beginnen elk project met het inventariseren van de wensen en uitgangspunten van de opdrachtgever en vullen die waar nodig aan vanuit onze ervaring en expertise. Eventueel wordt research gedaan. Zo ontstaat een duidelijk plan van aanpak dat -na akkoord van alle betrokkenen- stap voor stap wordt uitgevoerd. Via tussenpresentaties blijft de opdrachtgever nauw bij dat proces betrokken. Wij geloven dat deze manier van werken de beste resultaten oplevert. Een tevreden klant en een succesvol product!

 

TECHNIEK

Hoe mooi de natuur uit zichzelf ook is, het valt niet altijd mee om haar optimaal in beeld te brengen. Enting Films werkt daarom met de Panasonic Varicam 35 filmcamera en de GH5, beiden in staat om tot 4K resolutie op te nemen en tot 100 frames per seconde. Luc Enting gebruikt daarbij de Canon 50-1000 mm lens, waarvan er nog maar enkele in Nederland in gebruik zijn. Ook beschikken wij over een Phantom 4 Pro drone, een slider, mini-jib en waar nodig wordt gebruik gemaakt van interactieve cameravallen en webcams om ook de meest schuwe dieren voor de camera te krijgen. De montage vindt in huis plaats op een MacPro met Premiere CC en DaVinci Resolve.

 

 

De Panasonic Varicam 35 is een camera die zich onderscheid door zijn hoge lichtgevoeligheid. Het is mogelijk om opnames te maken tot 5000 ISO. Ideaal voor ochtend- en avondschemering, als juist veel dieren actief zijn of worden. Door de mogelijkheid om hoge framerates te kiezen levert de camera tevens prachtige slow motion beelden af.