WEBCAMS

Al sinds 2007 plaatst Enting Films webcams in de natuur. Dat leverde al bijzondere beelden op zoals de bevalling van een vos in de Oostvaardersplassen, een inkijkje in het verborgen leven van de bever in de Biesbosch, nestelende zeearenden en in 2017 een primeur: bij het nest van een kleine karekiet werd het grootbrengen van een koekoeksjong live gestreamd via de website van Beleef de lente. Kijk mee achter de schermen bij de plaatsing van de camera's!

 

Vaak is het plaatsen van een webcam bij een nest of burcht bepaald geen sinecure. Veel locaties zijn moeilijk bereikbaar: heel hoog in een boom of juist ondergronds, of liggen erg afgelegen. Vaak is er geen stroom of internetaansluiting beschikbaar. Enting Films heeft ondertussen veel ervaring met het oplossen van dergelijke problemen. Of het nu gaat om het ingraven van tientallen meters kabel of het plaatsen van zonnepanelen of zenders.

 

In samenwerking met HWC Wanders verzorgt Enting Films plaatsing, aansluiting, onderhoud en streaming. De technische ontwikkelingen op het gebied van camera's en software worden nauw gevolgd zodat kwaliteit en betrouwbaarheid altijd optimaal zijn. Voor de opdrachtgever betekent dat geen zorgen, maar wel prachtige plaatjes!

 

Klik op de afbeelding of de titel om de video te bekijken.

Volg de vos in de Oostvaardersplassen was een zeer populaire webcam; ondergronds in een speciaal daarvoor aangelegde vossenburcht was de vossenfamilie van heel dichtbij  te volgen.

Volg de bever voor Staatsbosbeheer is een mooi voorbeeld van wat een webcam vermag: het verborgen leven van de bever in en om de dassenburcht haarscherp zichtbaar gemaakt.

De oehoe in de steengroeve van Winterswijk laat zien welke uitdagingen er komen kijken bij de plaatsing van een webcam op een ontoegankelijke locatie.

Volg de zeearend was in 2014 groot nieuws omdat in Roggebotzand een broedend paar was gesignaleerd. Ondanks de nestroof door een boommarter leverde het indrukwekkende beelden op.

Volg de das was een uitdaging omdat de burcht op een zeer afgelegen plek lag. Met zonnepanelen en zenders werd er toch een beeldverbinding mogelijk gemaakt. Bekijk ook deze film over de aanleg.

Beleefdelente.nl toont elk voorjaar een aantal webcams van Enting films, waaronder de ijsvogel, de steenuil, de bosuil en de koolmees.PLAATSINGEN

Enting Films plaatste al webcams bij: kerkuil (Dongen, Scheveningen, Benschop), torenvalk (Scheveningen, Harreveld), oehoe (Winterswijk, Maastricht), bosuil (Vlodrop), steenuil (Winterswijk, Harreveld, Dongen), vos (Oostvaardersplassen), bever (Biesbosch), das (Elp, Hollandsche Rading), eekhoorn (Bennekom), zeearend (Roggebotzand, Oostvaardersplassen), ooievaar (Liesveld, Gorssen, Ankeveen), kleine karekiet met koekoeksjong (Ubbergen), weidevogels (Wommels), boomklever (Bennekom), merel (Bennekom), ijsvogel (Dongen, Leusden, Amsterdam), gierzwaluw (Amsterdam), spreeuw (Amsterdam, Dongen), koolmees (Zeist, Bennekom, Dongen), gekraagde roodstaart (Veenwoude), boerenzwaluw (Noordeinde), lepelaar (Texel), grote stern (Texel), zwarte stern (Ubbergen).