PORTFOLIO

Enting Films maakt films en documentaires, televisieprogramma's & -items en opdrachtfilms over natuur in de breedste zin van het woord. Dat beperkt zich niet alleen tot dieren en planten, maar gaat ook over ontwikkelingen in de wetenschap, over duurzaamheid & milieu, cultuur & toerisme, en natuurontwikkeling & -beleid.

 

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van producties die Enting Films in de afgelopen jaren realiseerde of waar bijdragen voor werden gemaakt.

 

Benieuwd naar ouder werk? Klik hier om naar een volgende pagina te gaan.

 

Klik op de afbeelding of de titel om de video te bekijken.

Voor Vroege Vogels van BNNVARA verzorgen wij sinds 2008 het item Beleef de lente (voorheen Big Broeder) waarin in het voorjaar wekelijks een verslag te zien is van de gebeurtenissen bij Beleefdelente.nl.

Afslag Reijerscamp toont 15 jaar natuurontwikkeling door Natuurmonumenten; van een voormalig landbouwgebied naar nieuwe natuur, waar dankzij het ecoduct nu ook edelherten leven.

Bos- en natuurgebieden van de gemeente Ede is een

film over de uitgestrekte bos- en natuurgebieden van de groenste gemeente van Nederland.

 

Signatuurfilm voor de Vogelbescherming Nederland waarin de kerntaken van de stichting op een indrukwekkende manier worden getoond.

 

Voor Lang leve de lente van de EO draaide Luc Enting natuurbeelden rondom de uitzendlocatie en werden webcambeelden geleverd die live in de uitzending te zien waren.

Red de rijke weide was de openingsfilm van de Weidetop in 2014 waar natuurorganisaties bijeen kwamen om de terugkeer van bloemrijke weides te stimuleren. Bittere noodzaak voor weidevogels!

Tunnels for toads. Universiteit Wageningen Research deed onderzoek naar de effectiviteit van paddentunnels om sterfte bij het oversteken van wegen tijdens de paddentrek te voorkomen.

Bodemtransplantatie op Reijerscamp Het Nederlands

Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) brengt de transplantatie van heidebiotoop in de praktijk.

 Opdrachtgevers: